Europees Schutters Treffen Leudal

Nu inmiddels het terrein al is opgeruimd in Leudal is het een mooi moment om te vertellen wat er zoal is gebeurd het afgelopen weekend.

Ten eerste is het reisgezelschap op vrijdagmorgen vertrokken richting Neer (waar het Europees Schutters Treffen plaatsvond). Zij hebben drie volle dagen kunnen genieten van de verschillende activiteiten. De activiteiten die het gehele weekend plaats vonden waren onder andere het schieten voor het Europees Koningschap, de parades en natuurlijk de feestavonden in maar liefst twee grote tenten.

Even voor de goede orde: 12000 schutters waren aanwezig in Neer!

Op de zondag is er vanaf de schutterstent een delegatie vertrokken om de zondag bij te wonen. Het was een gezellige busreis. Echter was de vertrektijd van 8.00 voor sommigen net wat te vroeg…

Na de korte vertraging zijn we vertrokken richting Neer. De gezelligheid en broederschap waren direct voelbaar. Schutterijen en gildes vanuit alle windstreken van Europa waren aanwezig. De karakteristieke Polen met hun bontjassen, de Napoleon-achtige Belgen en natuurlijk onze zusterverenigingen.

De optocht was eveneens een groot spektakel. Minimaal 590 verenigingen liepen mee en dit was voor het publiek natuurlijk een prachtig gezicht. Eveneens terugkijkend kregen wij vaak de complimenten vanaf de zijkant en natuurlijk de regionale omroep: wij waren als vereniging een kleurrijk gezicht. Door de grote diversiteit in disciplines binnen ons kader kreeg eveneens ruim de aandacht.

Maar het belangrijkste was niet het compliment, het was de gezelligheid en natuurlijk de drankjes.

Voor een ieder die zich nog afvraagt of het de moeite waard is om te gaan zal ik zeggen: gewoon doen! 2021 is er weer een kans, ditmaal in het Belgische Deinze.