Processie 2021

De sacramentsprocessie in Oud Zevenaar is ieder jaar weer een moment waarop mensen massaal naar ons dorp komen om dit met elkaar te beleven. Ondanks dat de Broedermeesters vorig jaar werden geconfronteerd met de opkomst van Covid19 en de daarbij horende beperkingen is er toen een processie georganiseerd. Deze processie is vooraf opgenomen en is op de dag zelf op social media te zien geweest.
Inmiddels zijn wij bijna een jaar verder en hebben wij nog steeds te maken met beperkingen en
maatregelen in verband met Covid19. Dit heeft uiteraard ook zijn weerslag op de manier waarop de processie 2021 georganiseerd en gehouden kan worden. Maar het belangrijkste is ook nu weer dat de Processie ook dit jaar doorgaat.
De wijze waarop de Processie dit jaar doorgaat wijkt af van vorig jaar en zal nu via een livestream te volgen zijn op 20 juni 2021 vanaf 12:00 uur. De processie start om 13:00 uur en zal met een beperkt aantal genodigden plaatsvinden op het kerkplein van de Martinuskerk in Oud Zevenaar. De rondgang zal gaan over het “’t Olde Processiepad” en is dus net als vorig jaar een verkorte versie. Zowel op het kerkplein en tijdens de rondgang houden de genodigde aanwezigen zich aan de geldende maatregelen en beperkingen.
Zowel het kerkplein als het Processiepad zal op deze dag worden afgesloten voor omstanders. Wij willen u dan ook vragen om de processie te volgen via de livestream en niet fysiek naar de
Martinuskerk te komen, alleen op die manier kan de processie succesvol verlopen. Dit voorkomt dat wij de processie niet hoeven te onderbreken dan wel te beëindigen. Dat laatste zou zonde en erg jammer zijn voor de mensen die wel via de livestream de processie beleven.
Als wij allen ons nog even aan bovenstaande en de regels houden dan hopen wij met u dat wij in 2022 weer een processie kunnen houden zoals u gewend was voor Covid19.
Wij willen u vragen om de inhoud van dit bericht zoveel mogelijk te delen met bekenden en
dorpsgenoten zodat iedereen tijdig en goed geïnformeerd wordt. Via onderstaande link kunt u de livestream volgen: https://rossproaudio.nl/livestream/live/
Nadat u op bovenstaande link heeft geklikt kiest u voor: Processie Oud Zevenaar 2021
Wij wensen u allen ondanks alles een fijne en mooie processie en hopelijk zien wij elkaar volgend jaar weer om met elkaar live de processie te beleven.

Namens de Broedermeesters,
Stef Lemm, Frans Heijneman, Ben Hulkenberg en Marcel Godschalk